Toyota dezvăluie noi modele ale Lexus și Mirai, echipate cu tehnologie avansată

Toyota Motor Corp a dezvăluit joi noi modele Lexus și Mirai în Japonia, echipate cu asistență avansată a șoferului, întrucât competiția pentru a dezvolta mai multe mașini autonome și conectate crește.
Cea mai recentă lansare Toyota vine în timp ce producătorii de automobile, startup-urile de mașini electrice și giganții tehnologici investesc mult în așa-numitele caracteristici de siguranță activă.

Noua tehnologie de asistență la conducere a producătorului auto japonez, sau Advanced Drive, are un sistem autonom de nivel 2 care ajută la conducere, cum ar fi limitarea mașinii pe banda sa, menținerea distanței față de alte vehicule și schimbarea benzii sub supravegherea șoferului pe autostrăzi.

Sedanul de lux Lexus LS va fi scos la vânzare începând de joi, costând între 16,3 milioane de yeni (148.627,70 dolari) și 17,9 milioane de yeni, în timp ce mașina cu celule de combustibil cu hidrogen Mirai din a doua generație va fi oferită pe piață din 12 aprilie, cu prețuri între 8,4 și 8,6 milioane de yeni .
Noile modele sunt primele produse Toyota aduse pe piață care oferă actualizări over-the-air și utilizează tehnologia AI centrată pe învățarea profundă, a declarat executivul Toyota James Kuffner, care este și șeful unității de cercetare Toyota Woven Planet.

„Acesta este cu adevărat un prim pas important în călătoria noastră către dezvoltarea software-ului”, a spus el într-un interviu online joi, adăugând că, compania a încercat să proiecteze software-ul pentru a fi cu adevărat global și pentru a oferi reutilizabilitate.

În viitor, funcțiile software ale mașinilor vor

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *