Spotify se va lansa pe 85 de piețe noi și ajunge la mai mult de un miliard de oameni din întreaga lume

Spotify a declarat că aproape își va dubla prezența pe piață prin lansarea în 85 de noi piețe în următoarele zile, făcând serviciul de streaming muzical disponibil pentru mai mult de un miliard de oameni din întreaga lume.
Acțiunile companiei, care erau în scădere la începutul tranzacționării, au inversat cursul pentru a crește cu până la 6% până la un nivel record.

Compania suedeză, care și-a început serviciul în urmă cu mai bine de un deceniu, este disponibilă în prezent în 93 de țări și are 345 milioane de utilizatori activi lunar.

În timp ce Spotify este lider în streaming de muzică, intrarea în noi țări din Asia, Africa, Europa și America Latină ar crește semnificativ diferența cu rivalii săi, Apple Music și Amazon Music.

„Împreună, aceste piețe reprezintă mai mult de un miliard de oameni, aproape jumătate dintre aceștia utilizând deja internetul”, a declarat Alex Norstrom, director executiv pentru afaceri premium. „Unele dintre locurile în care mergem, precum Bangladesh, Pakistan și Nigeria, au populația ce folosește internetul, cu cea mai rapidă creștere din lume.”

O expansiune anterioară în India, Rusia și Orientul Mijlociu a adus deja milioane de abonați.
În timp ce abonații plătiți au primit un impuls în timpul pandemiei de coronavirus, în timp ce persoanele închise în casele lor au optat pentru serviciul premium, compania caută acum să-și sporească veniturile din publicitate.

Într-un flux live de o oră și jumătate cu cântarea lui Justin Bieber, Spotify a lansat o serie de noi funcții pentru artiști

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *