Senatorul american antitrust de top declară că știrile Apple AirTags sunt „la timpul potrivit”

Senatorul american Amy Klobuchar, cel mai înalt democrat din Senat pe probleme antitrust, a declarat că anunțul Apple că va introduce dispozitivul de urmărire AirTag a fost „oportun”, întrucât este genul de conduită pe care comisia sa intenționează să o discute la o ședință în această săptămână.

Apple Inc a anunțat că va începe să vândă AirTag-uri, care pot fi atașate la articole precum cheile mașinii pentru a ajuta utilizatorii să le găsească atunci când sunt rătăcite. Miscarea pune Apple în competiție directă cu Tile, care vinde un dispozitiv de urmărire similar de mai bine de un deceniu.

La ședință va depune mărturie șeful conformității Apple, Kyle Andeer, precum și Kirsten Daru, consilier general pentru Tile.

„Este oportun, dat fiind faptul că acesta este tipul de conduită despre care vom vorbi la ședință”, a spus Klobuchar, adăugând că criticile aduse magazinelor de aplicații Apple și Google nu au primit controlul pe care îl meritau. „S-a concentrat un pic mai puțin pe acest lucru decât cred că trebuia să fie.”

Apple a declarat că AirTag-urile sale reprezintă o creștere a aplicației sale „FindMy”, care este utilizată pentru localizarea dispozitivelor Apple pierdute și pentru a partaja locațiile utilizatorilor și a fost introdusă în 2010, înainte de înființarea lui Tile. Apple, luna trecută, și-a deschis sistemul de operare pentru urmăritori de articole de la terți și a spus că Chipolo, un startup care concurează atât cu Tile, cât și cu noile AirTags de la Apple, folosește sistemul.

„Am adoptat întotdeauna concurența

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *