Roverul Perseverance de pe Marte trimite acasă imagini cu aterizarea pe planeta roșie

Oamenii de știință ai NASA au dezvăluit primele imagini despre aterizarea rover-ului de pe Marte de săptămâna trecută, arătându-și în mod viu inflația de parașută supersonică pe planeta roșie și un hovercraft cu rachetă care coboară laboratorul științific pe roți la suprafață.

Imaginile au fost înregistrate joi de o serie de camere montate în diferite unghiuri ale navei spațiale în mai multe etape, în timp ce transporta roverul, numit Perseverance, prin atmosfera subțire marțiană până la o aterizare ușoară în interiorul unui bazin vast numit Craterul Jezero.

Thomas Zurbuchen, administrator asociat NASA pentru știință, a declarat că a vedea imaginile este modul „cel mai aproape de care te poți apropia de aterizarea pe Marte fără să-ți pui un costum de presiune”.

Montajul video a fost redat pentru reporterii care au fost conectați la o difuzare pe internet a știrilor de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) de lângă Los Angeles, la patru zile după aterizarea istorică a celei mai avansate sonde de astrobiologie trimise vreodată pe altă planetă.

NASA a prezentat, de asemenea, un scurt clip audio capturat de microfoanele de pe rover după sosirea sa, care a inclus murmurul unei rafale ușoare de vânt – primul înregistrat vreodată pe a patra planetă.

Omul de știință în domeniul imagisticii JPL, Justin Maki, a declarat că nava de aterizare staționară a NASA InSight, care a ajuns pe Marte în 2018 pentru a-i studia interiorul profund, a măsurat anterior semnalele seismice de pe planetă care erau „acustice” și apoi „redate

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *