Muzica și tehnologia fac echipă pentru a reduce milisecundele de întârziere din conexiunile online

Muzicienii disperați să lucreze împreună în armonie, în timp ce sunt separați de blocările COVID-19, au colaborat cu, companii de tehnologie pentru a elimina milisecunde din întârzierile conexiunilor lor online, conducând la inovații care vor transcende muzica.

Pentru a recrea experiența de a cânta împreună live, când artiștii și publicul sunt separați, a fost un efort colectiv de reducere a decalajului dintre un sunet produs și auzit, cunoscut sub numele de latență.

În repetițiile pentru Barberul din Sevilla al lui Rossini, Opera din San Francisco a folosit o versiune de testare a unui dispozitiv numit Aloha, dezvoltat de Elk O.S. din Stockholm, în parteneriat cu Ericsson, Vodafone și Verizon.

Dispozitivul de dimensiuni de buzunar reduce decalajul de la aproximativ 600 de milisecunde, ceea ce ar face ca doi interpreți să sune în sincronizare, la aproximativ 20 de milisecunde, ceea ce nu este mai mare decât dacă artiștii ar fi fost în aceeași cameră.
„A fost șocant pentru mine că tehnologia a avansat până acum”, a spus soprana Anne-Marie MacIntosh, care va face parte din producția programată să se deschidă publicului distanțat social, vineri.

Terorizați de infecțiile gâtului, cântăreții tind să fie germafobi în cele mai bune momente, ceea ce face ca tehnologia digitală precum Aloha să fie atractivă cu sau fără o pandemie.

„Poți fi într-un spațiu separat și poți totuși să faci o repetiție și să o faci în siguranță și să nu-ți faci griji că ar putea îmbolnăvi pe altcineva”, a spus MacIntosh.

În timp ce

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *