Modul în care Enel și Iberdrola au pornit pentru tranziția energetică

Cele mai mari utilități din Europa, Enel și Iberdrola, au văzut tranziția energiei curate venind cu zeci de ani în urmă, când alții s-au confruntat cu costul ridicat al producerii de energie din soare și vânt și au rămas în schimb cu cărbune și petrol.
Datorită deciziilor timpurii de a cumpăra rețele electrice și de a construi centrale regenerabile, utilitățile odată stabile se numără acum printre o serie de companii majore de energie verde la nivel mondial care intră în luptă cu Big Oil pentru a furniza energie cu emisii reduse de carbon, plină de încredere.

Gigantii petrolieri europeni precum BP, Royal Dutch Shell și Total și-au intensificat accentul pe putere, considerând că este sectorul prin care-și cresc afacerile, în timp ce se reinventează ca furnizori de energie curată.

Însă vor trebui să lupte cu cota de piață de la funcționari cum ar fi Enel și Iberdrola, care se poziționează de ani de zile pentru a profita de trecerea la o energie mai curată, pariat că dispariția combustibililor fosili a fost inevitabilă.

„Tranziția energetică a făcut parte din viața mea”, a declarat pentru Reuters directorul executiv al Enel, Francesco Starace. „Nu a existat niciun moment eureka pentru noi. Tocmai am spus că este prea prost pentru a putea fi continuat mult timp. ”

Transformarea celor două companii în centrale verzi globale a contribuit la creșterea profiturilor și a prețurilor acțiunilor, generând în același timp numerar și dividende în ciuda unei pandemii globale. În ultimii doi ani, acțiunile lor

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *