Huawei se îndreaptă către creșterea porcilor, în timp ce vânzările de smartphone-uri scad

Huawei se orientează către tehnologie pentru fermierii de porci, deoarece se confruntă cu sancțiuni dure asupra smartphone-urilor sale.

Gigantul chinez de telecomunicațiil a fost oprit din accesarea componentelor vitale după ce administrația Trump a etichetat-o ​​drept o amenințare la adresa securității naționale a SUA.

Ca răspuns la vânzările dificile de smartphone-uri, Huawei analizează alte surse de venituri pentru tehnologia sa.

Împreună cu tehnologia de inteligență artificială (AI) pentru fermierii de porci, Huawei lucrează și cu industria minieră a cărbunelui.

Fostul președinte american Donald Trump a susținut că Huawei poate împărtăși datele clienților cu guvernul chinez, acuzații pe care le-a respins în mod repetat.

Drept urmare, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume s-a limitat la fabricarea modelelor 4G deoarece nu are permisiunea guvernului SUA de a importa componente pentru modelele 5G.

Vânzările de smartphone-uri Huawei au scăzut cu 42% în ultimul trimestru al anului 2020, deoarece s-a luptat cu o aprovizionare limitată de microcipuri din cauza sancțiunilor.

De asemenea, Huawei a fost blocat din dezvoltarea 5G în mai multe țări, inclusiv în Marea Britanie, pe fondul temerilor legate de securitatea națională.
Rapoartele au sugerat că anul acesta își va reduce producția de smartphone-uri cu până la 60%, deși a spus că nu poate confirma această cifră.

“Problema de aici nu este ca și cum ar exista probleme cu calitatea sau experiențele noastre cu privire la produsele Huawei. Nu este o condiție echitabilă pentru Huawei, deoarece Huawei este prins între tensiunile geopolitice”, a declarat un purtător

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *