General Motors adaugă Pickup-ul electric Chevrolet Silverado – și îl va construi în Detroit

Fabrica de asamblare General Motors Detroit-Hamtramck se află în prezent într-o transformare masivă pentru a deveni Factory Zero. Situat la doar 5 minute de sediul mondial al GM, Factory Zero va construi exclusiv vehicule electrice cu baterie, începând cu camioneta GMC Hummer EV și Cruise Origin la sfârșitul acestui an. GM a confirmat acum două vehicule suplimentare care vor veni de la fabrica din Detroit, SUV-ul GMC Hummer din 2024 și un Chevrolet Silverado alimentat cu baterie.

Niciunul dintre vehicule nu este o completare surprinzătoare la gamă. SUV-ul Hummer este practic o versiune cu ampatament mai scurtă a camionetei minus patul, așa că are sens. Anunțul Silverado a fost, de asemenea, așteptat de ceva timp. În ziua EV a GM din martie 2020, producătorul auto a confirmat că mai multe pick-up-uri electrice de masă de la GMC și Chevrolet se vor alătura Hummer-ului.

Cu o gamă de camioane electrice care vin de la mai mulți producători în următorii doi ani, inclusiv Ford F-150, Rivian R1T, Bollinger B1, Lordstown Endurance și Tesla Cybertruck, ar fi șocant să nu oferim un Chevrolet. Deocamdată, GM este extrem de înșelător în detalii. Silverado (și probabil un Sierra, la un moment dat) nu va fi realizat doar prin umplerea bateriilor între șinele cadrului. Vor fi cu totul noi, bazate pe aceeași arhitectură a platformei Ultium ca Hummers.

Silverados va fi probabil disponibil în configurații cu un singur motor RWD și 4WD cu motor dublu doar până la lansarea unui camion electric pentru vehicule

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *