ANCOM a amendat Telekom Romania cu 700.000 de lei pentru ca nu si-a indeplinit o parte dintre obligatii

Compania Telekom Romania Mobile Communications a fost amendata de arbitrul pietei de profil cu 700.000 de lei pentru ca nu si-a indeplinit obligatia de a acoperi cu servicii de voce cel putin 98% din zonele locuite din Romania prin intermediul retelei proprii de acces radio.

Potrivit unui comunicat de presa al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) transmis joi operatorii de telecomunicatiiOrange, Vodafone si RCS&RDS acopereau in proportie de peste 98% serviciile de voce mobila la nivel national, in 2020, in timp ce Telekom Mobile inregistra o pondere de 97,25%, sub obligatiile de acoperire asumate prin acordarea licentelor.

“Conform masuratorilor din teren, Orange Romania acoperea cu servicii de voce mobila un procent de 98,27% din totalul populatiei, Vodafone Romania – 98,16%, RCS&RDS – 98,02%, iar Telekom Romania Mobile Communications – 97,25%. Situatia comparativa a masuratorilor reflecta faptul ca toti operatorii si-au imbunatatit gradul de acoperire, doar unul dintre ei neindeplinind pragul de 98% stabilit prin licentele de utilizare a spectrului de frecvente radio.

Astfel, Telekom Mobile a fost sanctionat cu amenda in valoare de 700.000 de lei. Impunerea obligatiilor de acoperire in cadrul licentelor pe care le acordam operatorilor si care permit furnizarea de servicii de comunicatii electronice reprezinta o parghie legala prin care Autoritatea poate stimula cresterea gradului de acoperire cu servicii de comunicatii electronice”, a afirmat Cristin Popa, director executiv in ANCOM.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Potrivit arbitrului Telekom, in cadrul acestei campanii a fost masurata acoperirea cu semnal in 13.398 localitati cu mai mult de zece locuitori, fiind totodata masurati aproape 250.000 de km pe drumurile nationale, judetene, orasenesti si comunale.

Din totalul de 20.121.587 de locuitori, conform recensamantului populatiei si al locuintelor, au fost masurate zonele locuite de 20.117.553 de persoane. Acoperirea cu servicii de voce a fost calculata ca raportul dintre suma populatiei acoperite si suma populatiei masurate.

Conform licentelor de utilizare a spectrului radio detinute, Orange, Vodafone si Telekom Mobile au avut obligatia de a acoperi cu servicii de voce zonele locuite de cel putin 98% din populatia Romaniei prin intermediul retelei proprii de acces radio, pana la data de 5 aprilie 2017, iar RCS&RDS pana la data de 5 aprilie 2019.

ANCOM a dezvoltat platforma aisemnal.ro, ce a fost actualizata in anul 2020 prin adaugarea unor noi functionalitati. Astfel, utilizatorii aisemnal.ro

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *