A propus o solutie robotizata, dar a fost ignorat de statul roman: Cum ar fi fost daca, la sosirea in spital, doctorii ar fi stiut ca e un potential infectat? #Interviu

Bogdan Florea este unul dintre oamenii din IT-ul romanesc care au propus statului inca din luna martie o solutie digitalizata menita sa reduca la minimum probabilitatea de infectare a cadrelor medicale in criza COVID.

Tot el a venit cu o solutie robotizata pentru verificarea carantinarii obligatorii, insa, din pacate, solutiile digitale smart nu au fost o optiune in aceasta criza pentru statul roman, povesteste Bogdan Florea, CEO Connections, intr-un interviu acordat Ziare.com.

Compania sa este lider pe piata de digital transformation din Romania, find specializata in Intelligent Automation, IT Infrastructure Support, Digital Business Process Management si Software Development On Demand.

El recunoaste ca automatizarea, digitalizarea si robotizarea deschid astazi orizonturi infinite, insa este sceptic cu privire la capacitatea Romaniei de a fi suficient de deschisa la tot ce este nou.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

“Cred ca Romania va arata, in urmatorii 10 ani, ca un bazar: aici roboti, dincolo stampile, dupa gustul fiecaruia”, spune Bogdan Florea.

Povestea robotilor…

Prima forma de automatizare a fost un porumbel propulsat de vapori, cavernos, realizat din lemn, umplut cu aer sub presiune. A fost construit de matematicianul grec Archytas.

A urmat ceasul mecanic, in secolul XIV, si apoi, trecand prin toate stadiile evolutiei civilizatiei umane, ajungem in 1954, anul nasterii robotului industrial, cand George Devol a patentat “transferul programat de articole”, in fapt un robot, numit Unimate, care a fost folosit pentru prima data in mediul industrial de General Motors pentru sudura.

Programele pentru acest robot au fost salvate sub forma de comenzi directionate pentru motoare pe un cilindru magnetic. Din acest moment se introduc roboti industriali ca UNIMATE in multe domenii ale productiei fiind permanent dezvoltati mai departe pentru a putea face fata cererilor complexe care li se impun.

Ulterior, robotii industriali au devenit o componenta esentiala a fabricilor din intreaga lume. In secolul XXI, stiinta a atins niveluri de nebanuit in trecut, robotul Sophia fiind un exemplu in acest sens.

Pus in functiune in 2016, robotul cu aparenta umana, cu trasaturi care amintesc de faimoasa regina antica Nefertiti, inglobeaza elemente de inteligenta artificiala care simuleaza rationamentul uman si are capacitate de invatare.

O categorie importanta in gama robotilor este reprezentata de robotii software – aplicatii care pot urma reguli din ce in ce mai complexe, eventual cu aplicarea unor rationamente stimulate de algoritmi de inteligenta artificiala, pentru

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *