SpaceX lansează nave spațiale record în programul de călătorie cosmică

O companie veterană în fabricarea de nave spațiale a întreprinzătorului miliardar Elon Musk, compania aerospațială numită SpaceX, a lansat duminică 143 de nave spațiale, un nou record pentru cele mai multe nave spațiale desfășurate într-o singură misiune, potrivit companiei.

Racheta Falcon 9 a decolat la ora 10 dimineața EST de la Complexul Spațial de Lansare 40 de la Stația Forței Spațiale Cape Canaveral din Florida. A zburat spre sud de-a lungul coastei de est a Floridei în drum spre spațiu, a spus compania.

Racheta reutilizabilă a transportat 133 de nave spațiale comerciale și guvernamentale și 10 sateliți Starlink către spațiu – parte a programului SmallSat Rideshare al companiei, care oferă acces la spațiu pentru micii operatori de satelit care doresc o călătorie fiabilă și accesibilă pe orbită, potrivit companiei.

SpaceX a întârziat lansarea cu o zi din cauza vremii nefavorabile. Pe 22 ianuarie, Musk, care este și director executiv al Tesla Inc., a scris pe Twitter: „Lansarea mâine a multor sateliți mici pentru o gamă largă de clienți. Emoționat de oferirea de acces la costuri reduse la orbită pentru companiile mici! ”

SpaceX a lansat anterior să orbiteze peste 800 de sateliți din cele câteva mii necesare pentru a oferi internet în bandă largă la nivel global, o investiție de 10 miliarde de dolari pe care o estimează că ar putea genera 30 de miliarde de dolari anual pentru a ajuta la finanțarea programului de rachete interplanetare al lui Musk, numit Starship.

Citeste continuarea SpaceX lansează nave spațiale

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *