Roboții își văd de propriul drum în oceanul adânc

„Este foarte comun”, spune Jess Hanham întâmplător, atunci când este întrebat cât de des găsește bombe suspecte neexplodate.

Domnul Hanham este co-fondator al Spectrum Offshore, o firmă de cercetare marină care lucrează mult în estuarul Thames.

Firma sa întreprinde tot felul de sondaje marine, dar lucrul la site-uri pentru noi parcuri eoliene în larg a devenit o afacere mare pentru el. Munca în estuarul Tamisei și alte zone care au fost țintele bombardamentelor în cel de-al doilea război mondial, pot implica ridicarea semnalelor de muniții neexplodate.

„Puteți găsi o cantitate semnificativă de contacte care au nevoie de investigații suplimentare și pentru o fermă eoliană care va fi stabilită în ancheta inițială pre-inginerie”, spune el.

Cu această informație, managerii de proiect pot decide dacă plasează turbine și alte echipamente la o distanță sigură de bombele suspectate sau le pot exploda de o firmă de specialitate.

În momentul în care sondajul marin este realizat de echipe care ies pe bărci, colectează datele și le aduc înapoi pentru analiză. Uneori, asta va implica o navă relativ mică cu doi membri ai echipajului, un inspector și echipa lui. Însă proiectele mai mari de inspecție, mai departe spre mare, pot implica bărci mult mai mari, cu zeci de membri ai echipajului, care costă în regiune 100.000 lire sterline pe zi.

Echipamentul senzor variază în funcție de locul de muncă. Uneori, poate fi vorba despre o serie sonoră remorcată în spatele bărcii, pentru alte locuri de muncă ar putea fi un vehicul

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *