OneWeb a lansat 34 de sateliţi pentru accesul la internet

O megaconstelaţie concepută pentru facilitarea accesului la internet de mare viteză prinde contur, odată cu lansarea, vineri, a unei rachete Soyuz ce a transportat pe orbită 34 de sateliţi ai companiei OneWeb, o a două tranşă din cei 650 de sateliţi care vor formă o nouă reţea pe orbită terestră, informează Space.com.

Lansarea a avut loc de pe cosmodromul Baikonur, din Kazahstan, vineri dimineaţă, la ora locală 2:42 (joi, 21:42 GMT).

Rachetă Soyuz, operată de compania franceză Arianespace, a eliberat toţi cei 34 sateliţi pe orbită, conform planului misiunii, la 3 ore şi 45 de minute după lansare, la o altitudine de 450 de kilometri. De acolo, cei 34 de sateliţi vor urcă prin mijloace proprii până pe orbită finală, aflată la 1.200 km deasupra Pământului.

A fost, însă cea de-a două lansare pentru OneWeb, dar prima în care au fost transportaţi pe orbită atât de mulţi sateliţi. În cadrul primei lansări, realizată tot prin intermediul unei rachete Soyuz în februarie 2019, au fost transportaţi pe orbită 6 sateliţi.

În viitor lansările vor fi mai frecvente. Conform contractului dintre OneWeb şi Arianespace, până la sfârşitul lui 2021 vor mai avea loc 19 lansări.

Această Constelaţie de 650 de sateliţi dorită de OneWeb va oferi internet de mare viteză şi servicii la latenţe mici pentru numeroşi consumatori din sectoare precum aeronautic, maritim, răspuns în situaţii de urgenţă, dar şi pentru consumatorii casnici. “Un obiectiv central al misiunii One Web este de a interconecta şcoli şi de a construi punţi digitale între

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *