Uniunea Europeană vrea să ceară obligatoriu și a treia doză de vaccin, numită „booster”

Din punct de vedere al vaccinărilor în UE, s-ar putea să avem o serie de schimbări majore privind certificatul verde, asta după ce se dorește ca doza booster să fie obligatorie pentru călătoriile în afara țării.

Se anunță schimbări serioase în privința certificatului verde. Regulile s-ar putea înăspri în viitorul apropiat pentru cei care vor să călătorească în afara țării în următoarea perioadă. Recent, s-a aflat că Uniunea Europeană vrea să ceară obligatoriu și a treia doză de vaccin, numită „booster”, pentru cei care vor să iasă din țară fără restricții.

Modificări majore privind certificatul verde

Sărbătorile de iarnă par să dea bătăi de cap la nivel european, mai ales că valul 5 își face deja simțită prezența. Mai mult, în unele state membre UE, hotelurile cer deja doza booster pentru a permite cazarea, iar în altele este aproape imposibil accesul fără certificatul verde, cum este și în România. Mai mult, există și țări care solicită atât certificatul verde, cât și un test negativ.

Creșterea îmbolnăvirilor în Europa ar putea schimba reglementările de călătorie. Comisia Europeană lucrează la o actualizare a certificatului Covid. A treia doză ar putea fi obligatorie pentru prelungirea valabilității documentului. Decizia ar urma să fie anunțată în câteva zile de comisarul european pentru sănătate, scrie Ştitile Pro TV.

Care sunt țările unde există deja aceste restricții

În contextul dat, în Cehia, anumite hoteluri cer deja dovada dozei booster, altfel pot refuza cazarea.  Mai mult, în Franța nu se poate intra fără certificat verde. În Belgia,

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *