Site icon FIN

Studiul de la Nara Medical University  confirmă faptul că ozonul ( O3)  inactivează  COVID-19

Studiul de la Nara Medical University confirmă faptul că ozonul ( O3) inactivează  COVID-19

Universitatea Medicală Nara (profesor Toshikazu Yano, director al departamentului de  boli  infecțioase, Takashi Kasahara, director departament  bolil  infecțioase) și consorțiului MBT (membri ai subcomisiei pentru boli infecțioase: Quorl Holdings Co., Ltd., Sanyu Shoji Co., Ltd., Tamuratec Co., Ltd., Marusan Pharmaceutical Biotech Co., Ltd.)

Echipa de cercetare a companiei a fost prima din lume care a confirmat inactivarea noului coronavirus  la expunerea la gazul de ozon.

„Am demonstrat, de asemenea, practicitatea academică prin clarificarea experimentala a condițiilor de inactivare”

Necesitatea sterilizării ambientului și a echipamentelor ca urmare a COVID-19, implică mult efort și timp pentru curățare manuală.

Unul dintre mijloacele disponibile pentru a rezolva această problemă ar fi sterilizarea cu gaz de ozon, dar fără dovezi științifice clare, nu a fost posibilă certificarea utilizării acesteia.

O echipă de cercetare condusă de Universitatea Medicală Nara a reușit să inactiveze noi coronavirusuri prin expunerea gazul de ozon.

În acest raport, semnalam că inactivarea noului coronavirus de catre ozon sa efectuat datorita concentratiei de ozon și relației dintre concentrația de ozon și timpul de expunere și inactivarea datorita ozonului a fost clarificată experimental.

Ozonul (formula chimică: O3) este o formă alotropă de oxigen, cu un miros caracteristic de usturoi. Moleculele sale sunt formate din trei atomi de oxigen.

Are cea mai puternică putere oxidativă aproape de fluor și distruge celulele precum bacteriile și descompune legăturile chimice dintre substanțe.

Este eficient în dezodorizare, sterilizare și curățare și este utilizat în diverse domenii precum asistenta medicala , îngrijire si infermiere, in crescatoriile de animale și în sectorul alimentar.

În ceea ce privește eficacitatea ozonului, puterea bactericidă este de 7 ori mai mare decât cea a clorului și a fost considerată „deosebit de eficientă” pentru combaterea bolilor infecțioase.

Secția de pompieri a Ministerului Afacerilor Interne și Comunicațiilor din Japonia, a introdus-o în Japonia pentru prima dată în 2008, când a identificat-o ca parte a măsurilor de prevenire a noilor infecții cu gripa și a autorizat utilizarea acesteia în aeroporturile principale.

De atunci, aplicarea în site-urile medicale a progresat, iar numărul instituțiilor medicale care introduc generatoare de ozon pentru a preveni răspândirea infecțiilor nosocomiale crește.

Abordarea bactericidă bazată pe ozon a fost, de asemenea, acceptată ca o măsură împotriva noii infecții cu coronavirus (COVID-19).

Din ianuarie a acestui an, când infecția cu COVID-19 s-a răspândit în toată lumea, nu numai instituțiile medicale, ci și ambulanțele, spitalele, hotelurile etc. au adoptat generatoare de ozon.

Ozonul a câștigat cu siguranță o utilizare pe scară largă ca metodă eficientă de sterilizare comparabilă cu curățarea manuală cu alcool .

Conținutul experimentului și procedura

Acest experiment a fost posibil deoarece Universitatea are un laborator de nivel de biosecuritate 3 și tehnologie de cultură a virusului.

  1. Cu o valoare CT de 330 (expunere de 55 de minute la o concentrație de ozon de 6 ppm), a fost inactivată de la 1 / 1.000 la 1 / 10.000.
  2. La o valoare CT de 60 (60 de minute de expunere la o concentrație de ozon de 1 ppm), a fost inactivată de la 1/10 la 1/100.

Dispozitiv experimental

În acest studiu, am confirmat că ozonul poate inactiva până la 1 / 10.000.

Acest lucru arată că în condiții reale și folosind ozonul, noul coronavirus poate fi inactivat pe toate suprafețele și utilizat în igienizarea mediilor(ambientului).

sursa: https://mirceacantor.ro/sanatate/studiul-de-la-nara-medical-university-confirma-faptul-ca-ozonul-o3-inactiveaza-covid-19/