Simulare multinațională pentru a testa bolile animalelor din Balcani, precum febra aftoasă și pesta porcină

Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Comisia Europeană pentru Controlul febrei aftoase (EuFMD) conduc împreună un exercițiu de simulare de două zile în Bosnia și Herțegovina, Croația și Serbia privind febra aftoasă și pesta porcină africană, două boli transfrontaliere ale animalelor care amenință Balcanii.

Exercițiul online face parte din eforturile FAO de a ajuta țările din Balcani să își consolideze capacitățile de a răspunde la incursiunile bolilor animalelor cu impact ridicat.

Un exercițiu de simulare este o activitate controlată în care un focar sau alt incident este mimat pentru a evalua pregătirea. Zece participanți din serviciile veterinare ale fiecărei țări, atât la nivel central, cât și la nivel local, vor lucra prin mai multe scenarii prin intermediul unei platforme de simulare a crizelor online.

În prima zi a simulării, obiectivul va fi testarea primilor pași atunci când se confruntă cu un focar de febră aftoasă, cum ar fi comunicarea internațională și internă, recunoașterea clinică și investigația focarului.
„Este pentru prima dată când combinăm două boli într-un singur exercițiu de simulare online”, a declarat Fabrizio Rosso, secretarul executiv adjunct al EuFMD. „Trebuie să spun că este atât provocator, cât și captivant.”

Rosso a adăugat că exercițiile reprezintă o bună oportunitate de a combina eforturile programelor regionale privind pesta porcină africană, conduse de Biroul regional FAO pentru Europa și Asia Centrală, și despre febra aftoasă, conduse de EuFMD.
„Bolile transfrontaliere ale animalelor împărtășesc mai multe aspecte comune atunci când vine vorba de răspuns, cum ar fi reacția inițială, restricționarea

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *