S-a descoperit antidotul care ucide varianta Omicron și alte mutații din viitor ale coronavirusului

O echipă internațională de oameni de știință, condusă de David Veesler de la Universitatea de Medicină din Washington, a făcut o descoperire revoluționară în lupta împotriva coronavirusului COVID-19. Experții au reușit să identifice anticorpii care ucid varianta Omicron.

În contextul Madical Xpress, cercetătorii au anunțat că acești anticorpi descoperiți pot neutraliza atât tulpina Omicron, cât și alte variante ale SARS-CoV-2.

Concret, anticorpii identificați acționează prin țintirea zonelor din proteina spike a virsului, care nu suferă modificări prin mutații.

David Veesler a afirmat că prin direcționarea anticorpilor împotriva proteinei spike, oamenii de știință ar putea fi capabili să conceapă vaccinuri și tratamente cu anticorpi, care ar funcționa nu doar împotriva variantei Omicron, dar și contra oricăror mutații care pot apărea în viitor, conform India Times.

Astfel, ”Această descoperire ne arată că, concentrându-ne pe anticorpii care vizează aceste poziții extreme ale proteinei spike, există o modalitate de a depăși evoluția continuă a virusului”, a spus David Veeser.

În acest sens, Veesler a coordonat cercetarea împreună cu Davide Courti de la Humabs Biomed, Vir Beiotechnology din Elveția. Rezultatele studiului au fost publicate pe 23 decembrie 2021 în revista Nature.

Cecrcetătorii au anunțat că varianta Omicron a coronavirusului are numai puțin de 37 de mutații ale proteinei spike, pe care o folosește pentru a se prinde de celule și de a le invada, apoi.

Acesta este un număr neobișnuit de mare de mutații ale unui virus, în lume. Se crede că aceste schimbări explică parțial de ce varianta Omicron a putut să se

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *