Producătorii de mezeluri au găsit altă soluție- Pastrama de muflon

Pastrama de muflon ar putea să îi ia locul, în magazine, celei de porc. Producătorii de preparate din carne se plâng că nu mai găsesc materie primă în România, iar cercetătorii de la Universitatea de Științele Vieții din Iași le propun o alternativă: carnea de muflon, mistreț sau cerb.

În acest sens, Cosmin Vișan este unul dintre producătorii de preparate din carne care s-a gândit să renunțe la porc în favoarea vânatului. Folosește muflon, cerb și mistreț.

În opinia lui Cosmin Vișan, producător de preparate din carne: „Muflonul este o oaie sălbatică, așa i se spune în denumirea românească. Este ceva care se adresează persoanelor care vor să mănânce ceva bun și puțin, nu cantități mari cum suntem învățați în general. O pastramă de muflon se ridică în jur la 100, 110 lei kilogramul.”

Specialiștii de la Universitatea de Științele Vieții din Iași spun că reorientarea producătorilor către alte tipuri de materie primă este normală în condițiile în care piața autohtonă nu asigură suficientă carne de porc, dar nici de vită sau oaie.

În cercetările sale, Marius Ciobanu, șef de lucrări la Departamentul Tehnologie al universității: „Primim animale care prin nutriție li se adaugă mari cantități de aditivi furajeri, mari cantități de apă care este reținută de acești aditivi furajeri. Și atunci când supunem un produs unui tratament termic o să vedem că mai rămânem cu 40%.”

În comparaţie cu porcul, carnea de vânat presupune o tehnologie diferită de procesare. De aceea, la o rețetă se lucrează și

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *