Pandemia de COVID va înceta, doar atunci când toată lumea va fi vaccinată sau va trece prin această boală

La nivel mondial, specialiștii sunt îngrijorați în legătură Pandemia de COVID-19 şi trag un semnal de alarmă cu ce se va întâmpla în această iarnă și ce va fi nevoită să suporte întreaga populație.

Astfel, experții vin cu vești rele pentru următoarea perioadă. Potrivit  Bloomberg, pandemia de COVID va înceta doar atunci când toată lumea va fi vaccinată sau va trece prin această boală, iar până la acel moment, situația va fi din ce în ce mai rea.

În plus, sursa citată precizează că întreaga criză economică cauzată de pandemia de coronavirus se resimte de abia acum. O tendință vine din partea corporațiilor care inversează mondializarea şi regionalizează lanţurile de producţie, acolo unde se poate, ceea ce înseamnă prețuri foarte mari în următoarea perioadă.

Totodată, având în vedere faptul că iarna se apropie, guvernele şi oamenii gospodari au început deja să își facă rezerve de combustibil, lemn în economiile emergente, gaze în majoritatea ţărilor. Criza se resimte în prețuri. Astfel, lemnul, chiar şi cel pentru ars în sobă, s-a scumpit odată cu creşterile de preţuri ale materialelor de construcţii.

Pe de altă parte, în SUA şi Canada, unde se duce o mare parte din lemnul pentru construcţii exploatat în Europa, preţurile au început s-o ia în jos atât de repede încât unele fabrici de procesare au fost nevoite să reducă producţia. În acest context, unii analişti cred că pe continentul nord-american lemnul pentru construcţii se va ieftini până la nivelurile de dinainte de criză într-un an.

În ceea

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *