Explozia de cazuri de COVID-19 în România au dus la impunerea de restricţii în mai multe zone ale ţării.

În ultima perioadă, în România, explozia de cazuri de COVID-19 a dus la impunerea de restricţii în mai multe zone ale ţării.

 

 Ce decizii iau autoritaţile pentru a stopa avalanşa de infectări? “Începând cu data de 15.09.2021, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţe, târguri, oboare, bâlciuri, talciocuri, zone de aşteptare (staţii de autobuz, peroane, autogări) pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe o rază de 50 de metri în exteriorul unităţilor de învăţământ din judeţul Dâmboviţa”, a decis, marţi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Prefectul de Braşov: Nu ne dorim să fim nevoiți să reintroducem alte restricții

Portul obligatoriu al măştii în apropierea şcolilor a fost introdus şi în judeţul Braşov, spune prefectul Mihai Cătălin Văsii.

“Dat fiind că luni a început anul școlar cu prezență fizică în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brașov și se impun acțiuni de monitorizare și verificare în ceea ce privește atât siguranța în școli, cât și respectarea măsurilor de protecție sanitară în unitățile de învățământ și în proximitatea acestora – în speță, purtarea măștii de protecție, așa cum prevede Hotărârea nr. 165/2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

De asemenea, pe fondul creșterii incidenței cazurilor de COVID-19, am reiterat necesitatea eficientizării controalelor vizând modul în care se respectă Ordinul 699/67/2021 al Ministrului

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *