Ce sunt varicele si ce fel de tratament varice poti aplica pentru eliminarea lor!

Cu totii stim cu arata varicele. Sunt acele vene asemanatoare cu serpii care se incolacesc pe picioarele noastre. Sunt inestetice si nu numai. Cu timpul, varicele pot deveni o problema cu adevarat grava. Insa, cum sa atenuezi o problema ca aceasta intr-un mod natural? Exista un tratament varice oferit de natura, care sa si functioneze? Mai intai sa vedem ce sunt varicele.

Sistemul circulator are doua tipuri de vase de sange primare:

-Arterele, care transporta sangele din inima catre alte parti ale corpului;

-Venele, care in schimb fac cale inversa si transporta sangele de la periferie la inima.

Spre deosebire de artere, venele transporta sange fara ajutorul pomparii directe a inimii. Pentru a facilita curgerea sangelui, exista niste valve interne care ii permit sangelui sa se deplaseze numai in directia inimii.

Cand apare o “defectiune” a valvei sau un perete venos slabeste, sangele nu curge liber, dar tinde sa stagneze si sa se acumuleze in vena. Acest loc devine aglomerat, creand o slabire suplimentara a peretelui venos. Ca urmare, vena se dilata si se intinde. La suprafata, aceasta dilatare este clar vizibila: vena apare in relief, in culori de albastru inchis pana la violet si este perceptibila la atingere. Acestea sunt vene varicoase, care nu sunt altceva decat un semn de insuficienta venoasa. Cand apare acest fenomen, inseamna ca vena nu poate aduce sangele inapoi in sus. Este o tulburare destul de frecventa: 1 din 2 femei sufera de aceasta, in timp ce este mai rara la barbati.

Cauzele varicelor

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *