Site icon FIN

Ce rol au implanturile dentare și ce trebuie să știi despre ele?

Implanturile dentare sunt soluții moderne, practice și eficiente la care poți apela cu încredere atunci când ți-ai pierdut unul sau mai mulți dinți naturali și nu vrei să rămâi cu goluri.

Indicat este să mergi la medic imediat după ce observi un gol în cavitatea bucală, pentru a preveni deplasarea dinților dimprejur și modificarea întregii danturi, dar și a fizionomiei feței. Află mai multe despre implanturile dentare din rândurile următoare, astfel încât să fii pregătit când mergi la medic!

Implanturile – când ai nevoie de ele?

La fel ca și aparatele dentare, implanturile reprezintă o necesitate. De exemplu, le poți lua în considerare atunci când îți pierzi unul sau mai mulți dinți și vrei ca dantura ta să fie din nou întreagă. Dacă pe termen lung lași lucrurile fără să iei măsuri, riști ca dinții dimprejurul golului să își modifice poziția într-un mod inestetic. În același timp, riști ca fizionomia ta să aibă de suferit, la fel ca și masticația și vorbirea.

Procedura este dureroasă?

Dacă de regulă îți este teamă să mergi la medic, uită de acest aspect! Specialiștii folosesc o sedare intravenoasă specială, precum și o planificare digitală când vine vorba despre inserarea implantului dentar, ceea ce înseamnă că procedura este una complet nedureroasă. În același timp, este bine să știi că ortodontul va comunica cu tine pe întreaga perioadă a tratamentului, ținând cont de felul în care te simți.

Cine poate beneficia de implanturi dentare?

Din punct de vedere medical, orice persoană a cărei

Articol complet pe Financiarul.ro - Sanatate