Care sunt cele mai eficiente măști medicale și de protecție pentru coronavirus?

Purtarea măștii, ca instrument de protecție împotriva răspândirii SARS-CoV-2, a devenit un obicei uzual în societate. Masca trebuie în continuare ținută pe față atât în spații publice, cât și în zone exterioare (așa cum pot fi trotuarele sau piețele pietonale), atunci când incidența de noi cazuri atinge valori îngrijorătoare. 

Obligativitatea utilizării acestui produs a determinat o creștere previzibilă a ofertei în ultimii doi ani, motiv pentru care există acum în piață măști de protecție eficiente, omologate conform standardelor în vigoare, dar și produse de o calitate îndoielnică, fără funcții testate. 

Află acum care sunt cele mai eficiente masti de protectie si medicale noului SARS-CoV-2:

 

Măștile medicale (chirurgicale) cu 3 straturi 

Prima categorie de măști pentru reducerea riscului de răspândire a infecției sunt măștile medicinale, sau chirurgicale, așa cum mai sunt acestea cunoscute. Sunt cele mai des întâlnite măști, venind în nuanțe de bleu sau verde deschis. 

Există și alte culori, însă trebuie să te asiguri ca produsele respective nu asigură doar o componentă de fashion, ci chiar oferă un sprijin real în lupta împotriva răspândirii virusului, prin caracteristici omologate. 

Permit o fixare optimă pe zona feței, astfel încât masca să acopere bine nasul, gura și bărbia. Pentru acest lucru, latura măștii cu fâșia metalică trebuie să fie mereu cea superioară, mulându-se pe forma nasului, cât să ofere stabilitate și confort. 

Cele mai eficiente măști medicinale recomandate pe timp de pandemie sunt măștile de tip IIR, cu o eficiență de 98% împotriva stropilor contaminați, răspândiți comunitar prin tuse

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *