Când ar trebui să ai un implant dentar?

Întâlnirea cu medicul dentist este adesea reținută. Acest specialist, prin fricile iraționale pe care le generează, a dat transpirații reci la mai mult de o generație. Cu toate acestea, stomatologii ne urmăresc de la o vârstă fragedă și de-a lungul vieții noastre. Odată adult, poate fi necesar să îți întărească maxilarul pentru a menține o mestecare de calitate, nedureroasă. Aici intervine un implant dentar. Dar când este cu adevărat necesară plasarea unui implant?

În ce caz să îți pui un implant dentar?

Implantul dentar (cilindrul de titan) permite că un dinte lipsa să fie complet „reconstituit”. Inserat în osul maxilarului, acționează că o rădăcina artificială și permite atașarea unei coroane (dinte fals). Operația este fiabilă, dar rămâne greoaie și nu trebuie decisă în grabă.

Absența unui singur dinte dăunează grav dinților vecini și, în cele din urmă, poate slabi întregul maxilar. Așadar, plasarea unui implant dentar devine inevitabilă.

Mai multe scenarii sunt disponibile pacienților:

Lipsește un singur dinte

Înlocuirea unui dinte cu un implant menține osul maxilar în stare bună și nu afectează dinții vecini și astfel se evita procesul de edentație.

Lipsesc mai mulți dinți

Plasarea mai multor implanturi reprezintă o alternativă la două mijloace:

– Implantul înlocuiește ceea ce se numește proteză dentară parțială amovibilă și puntea făcând astfel posibilă conservarea dinților vecini.

– Toți dintîi lipsesc

Pacientul are deja o proteză, dar este instabilă și inconfortabilă. Plasarea unui implant echipat stabilizează proteză pentru a o face mai confortabilă (metodă folosită numai

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *