Dintr-un total de 368 de aparate CT (computer tomograf) câte sunt disponibile, în total în spitalele din România, aproape jumătate dintre ele – 156 – aflându-se în rețeaua privată de sănătate, iar 212 în rețeaua publică.
În ceea ce privește aparatele RMN (rezonanță magnetică nucleară), în total în România sunt 227 de astfel de aparate, mai mult de jumătate dintre ele – 134 – în rețeaua privată, iar 93 în rețeaua publică de sănătate, potrivit datelor din cel mai recent Raport Național al Stării de Sănătate a Populației, publicat de Institutul Național de Sănătate Publică.
Aparatura de înaltă performanță, „în număr redus și neuniform distribuită teritorial”
În România, această aparatură de înaltă performanță, potrivit raportărilor unităților sanitare, este „în număr redus și neuniform distribuită în profil teritorial”, se arată în Raportul Național al Stării de Sănătate a Populației, publicat de Institutul Național de Sănătate Publică.
Astfel, „Dotarea cu aparatură performantă este foarte importantă deoarece ajută la precizarea diagnosticului și în adoptarea măsurilor terapeutice. Aparatura de înaltă performanță, conform raportărilor unităților sanitare, este în număr redus și neuniform distribuită în profil teritorial. Astfel, aparatele CT au fost în număr de 368 în anul 2020. Rata de asigurare cu aparate CT în România în anul 2020 este de 19,1 aparate CT la 1.000.000 locuitori. Cele mai multe aparate CT în anul 2020 au fost în unitățile publice 212 (11,0‰ooo), în unitățile private au fost 156 (8,1‰ooo).”
”Aparatura de tehnologie avansată funcțională, raportată de unitățile sanitare publice și private, este în număr
Articol complet pe Financiarul.ro - Sanatate