Adolescenți, tehnologie și sănătate mintală: studiul de la Oxford nu găsește nicio legătură

Un studiu realizat pe mai mult de 430.000 de tineri cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, folosind datele colectate pe o perioadă de 28 de ani, a găsit „o mică asociere” între utilizarea tehnologiei și problemele de sănătate mintală.

S-a analizat vizionarea TV, utilizarea rețelelor sociale și utilizarea dispozitivelor și le-a comparat cu sentimentele de depresie, tendințele suicidale și problemele de comportament.

Nu a găsit modificări notabile de-a lungul timpului.

Echipa Oxford Internet Institute a observat o mică creștere – a problemelor emoționale și a utilizării rețelelor sociale.

În plus, depresia a devenit mai puțin asociată atât cu utilizarea rețelelor sociale, cât și cu vizionarea TV.

Cu toate acestea, modificările au fost mici.

„Nu spunem că mai puțini oameni fericiți folosesc mai multe rețele sociale, spunem că, conexiunea nu devine din ce în ce mai puternică”, a declarat co-autorul studiului, prof. Andrew Przybylski.

„Nu am putut face diferența dintre impactul social media și sănătatea mintală în 2010 și 2019”.

Prof. Przybylski a descris rezultatul ca pe un avertisment pentru autoritățile de reglementare tehnologice și factorii de decizie care pot alege să se concentreze pe credințele obișnuite despre efectele nocive ale tehnologiei asupra sănătății mintale a tinerilor atunci când elaborează noi politici.

Dar studiul a avut defectele sale. Participanții și-au evaluat propriile sentimente folosind întrebări stabilite cu răspunsuri la scară glisantă, iar datele utilizate nu au inclus natura activităților de pe rețelele sociale sau a dispozitivului, ci doar durata acestuia, care a fost, de asemenea, auto-raportată. Așadar,

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *