Vladimir Putin avertizează Occidentul cu privire la un răspuns dur dacă va trece peste „linia roșie” a Rusiei

Președintele Vladimir Putin a avertizat Occidentul să nu treacă „liniile roșii” ale Rusiei, spunând că Moscova va răspunde rapid și dur la orice provocări, iar cei responsabili vor regreta acest lucru.

Într-o perioadă de criză acută în legăturile cu Statele Unite și Europa, cu trupele ruse masate lângă Ucraina și liderul opoziției Alexei Navalny în greva foamei în închisoare, liderul de la Kremlin a folosit discursul său despre starea națiunii pentru a proiecta un mesaj de forță rusă și sfidare în fața amenințărilor exterioare.

„Vrem relații bune … și chiar nu vrem să ardem poduri”, a spus Putin ambelor camere ale parlamentului.

„Dar dacă cineva greșește intențiile noastre bune de indiferență sau slăbiciune și intenționează să ardă sau chiar să arunce în aer aceste poduri, ar trebui să știe că răspunsul Rusiei va fi asimetric, rapid și dur”.
Rusia va stabili unde se află linia roșie în fiecare caz specific, a spus el, comparându-i pe cei care o atacă cu hienele conduse de un tigru.

Comentariile sale au ajuns la punctul culminant al unui discurs dominat de răspunsul Rusiei la pandemia COVID-19 și dificultățile economice rezultate. Putin a anunțat noi măsuri de sprijin social pentru familiile cu copii înainte de alegerile parlamentare din septembrie.

El a adoptat un ton mai sever atunci când a stabilit politica externă.

„În unele țări, au dezvoltat un obicei foarte nepotrivit de a se lega de Rusia din orice motiv și cel mai adesea fără niciun motiv – un fel de sport”, a

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *