Trump încheie un mandat tumultuos și se confruntă cu un viitor incert

Președintele Donald Trump părăsește președenția miercuri sub un nor întunecat, care pune capăt singurului mandat de patru ani, pătat de două destituiri, diviziuni politice profunde și gestionarea unei pandemii care a provocat 400.000 de morți în SUA.

Trump, în vârstă de 74 de ani, își va lua rămas bun de la Casa Albă cu câteva ore înainte de învestirea președintelui ales Joe Biden. Asta îl va face primul președinte de la Andrew Johnson, în 1869, care a sărit peste ceremonia Zilei de inaugurare care marchează transferul formal al puterii, într-o ultimă manifestare la eșecul său de a câștiga realegerea.

Trump și soția sa, Melania, vor pleca din South Lawn cu elicopterul Marine One către baza comună Andrews din suburbia Maryland, unde va prezida un rămas bun în stil militar, înainte de a urca pentru ultima oară în Air Force One pentru a zbura în Florida.

Sosirea sa la clubul său Mar-a-Lago din Palm Beach este programată pentru a-l aduce în spatele zidului stațiunii înainte ca mandatul lui Trump ca președinte să expire la prânz.

Interzis de pe Twitter după ce susținătorii săi au asaltat Capitolul SUA pe 6 ianuarie, Trump a folosit o metodă de școală veche – un comunicat de presă trimis prin e-mail – pentru a distribui marți un videoclip de adio în care s-a îndepărtat de retorica sa obișnuită de diviziune și a sunat ca un mesaj optimist.
„Acum mai mult ca oricând, trebuie să ne unim în jurul valorilor noastre comune și să ne

Articol complet pe Financiarul.ro - Politica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *