Proteste planificate în toată Rusia pentru a „salva viața lui Alexei Navalny”

Aliații criticului de la Kremlin, Alexei Navalny, au dezvăluit duminică planuri pentru ceea ce speră să fie cele mai mari proteste din istoria modernă a Rusiei miercuri, deoarece Washingtonul a avertizat Rusia că va plăti dacă va muri în închisoare.

Data protestului a fost avansată după ce un sindicat medical legat de Navalny a declarat sâmbătă că se află într-o stare critică, citând teste medicale despre care se arăta că rinichii lui Navalny ar putea ceda în curând, ceea ce ar putea duce la un stop cardiac.
„Lucrurile se dezvoltă prea repede și prea rău”, au scris aliații săi într-o declarație pe site-ul Navalny, anunțând planurile lor pentru demonstrații stradale la nivel național pe care le-au descris ca o încercare de a-i câștiga asistență medicală care să-i salveze viața și ca un protest pentru o represiune împotriva susținătorii săi.

„O situație extremă cere decizii extreme”, au spus ei.
Soarta lui Navalny, în vârstă de 44 de ani, unul dintre cei mai proeminenți critici ai președintelui Vladimir Putin, se adaugă unor probleme deja acute în legăturile Rusiei cu Occidentul. Consilierul pentru securitate națională al președintelui Joe Biden, Jake Sullivan, a declarat duminică că guvernul SUA a spus Rusiei „vor exista consecințe” dacă Navalny va muri în închisoare.
Se așteaptă ca miniștrii de externe ai Uniunii Europene să discute despre cazul Navalny luni, iar Josep Borrell, diplomatul de vârf al blocului, s-a angajat să tragă la răspundere Moscova în această privință.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și ministrul

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *