Ministrul Mediului, decizie de ultimă oră! Pădurile vor fi tăiate în continuare în starea de urgență

Ministrul Mediuui, Costel Alexe, este de părere că o măsură pentru oprirea tăierilor legale de păduri, în această perioadă de urgență, „nu ar fi benefică pentru oameni, mediu și economie.”  Mesajul vine în contextul în care în mediul online au apărut foarte multe imagini cu camioane pline de lemne, iar o parte a societății civile a dorit acestă măsură pentru prevenirea unui dezastru.

Conform unui comunicat dat de Ministerul Mediului, Costel Alexe, a avut consultări cu experții din cadrul ministerului, dar și cu mai mulți operatori economici, organizații și asociații, pentru a se analiza varianta opririi tăierilor legale din păduri, cât timp va dura starea de urgență, cerută de o parte din societatea civilă.

„Înțeleg emoția și temerile oamenilor. Tocmai de aceea, am inclus, în ultima ordonanță militară emisă, prezența gărzilor forestiere la verificarea transportului de material lemnos. Am emis un ordin de ministru prin care li se retrage atestatul de exploatare tuturor celor care taie lemn ilegal”, a declarat ministrul.

Comunicatul mai susține că situația a fost analizată foarte intens și s-a ajuns la concluzia că măsura interzicerii tăierilor legale pe durata stării de urgență nu ar aduce beneficii oamenilor, nici mediului sau economiei. „Studiul de impact pe care l-am făcut ne-a arătat că am avea o mulțime de consecințe negative pe care țara și noi cetățenii nu ni le permitem acum”, subliniază ministrul.

Așadar, pe plan social măsura ar afecta circa 3,5 milioane de gospodării din România, care în prezent, se încălzesc cu ajutorul lemnelor. De altfel, mai

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *