Ministrul Economiei: oamenii trebuie să meargă urgent la ANPC, dacă observă că facturile lor au fost trimise eronat,

În cadrul unei emisiuni tv, Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a explicat ce trebuie să facă oamenii dacă se confruntă cu problema facturilor emise greșit. De asemenea, acesta a lămurit ce se va întâmpla cu românii care nu au bani să-și plătească facturile la energie.

În explicaţiile sale, Ministrul Economiei a spus că „” Oamenii trebuie să meargă urgent la ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor) dacă observă că facturile lor au fost trimise eronat, fără să fie aplicată plafonarea sau compensarea.

„Atunci când aceste facturi sunt mult mai mari și nu există nicio informație în cadrul facturii că există un mecanism de compensare, atunci trebuie să se adreseze ANPC-ului.”, a spus Florin Spătaru.

„Pe de altă parte, nu putem să garantăm că fiecare din aceste facturi se încadrează în categorii de compensare. Clienții trebuie să știe că există acea linie pe factură, cu compensarea, în care este menționată o anumită sumă compensată. Pentru acea valoare – dacă este corectă sau incorentă –  urmează analize ulterioare”, a adăugat acesta.

Putem primi factura corectă până la data scadentă

De altfel, Florin Spătaru a spus că dacă mergem în timp util la ANPC, există șanse mari ca până la data scadentă să primim factura corectată.

În opinia sa, „Un astfel de demers nu este pentru o persoană sau pentru două, este pentru fiecare dintre acei beneficiari ai furnizorilor de energie, în așa fel încât mă aștept ca în momentul în care noi, cu ANPC, ne vom duce către acești furnizori, ei

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *