Marcel Ciolacu, a anunţat că va propune coaliţiei, reducerea TVA la energie și gaze naturale de la 1 februarie

În contextul creșterii fără precedent a facturilor la gaze și la electricitate, președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că va propune o nouă măsură care să fie aplicată de la 1 februarie.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, acesta anunță că va propune la următoarea ședință a Coaliției reducerea TVA la energie și gaze naturale de la 1 februarie. Precizările liderului PSD vin după ce premierul Nicoale Ciucă, a declarat că va propune coaliției de guvernare noi măsuri de compensare a facturii la energie care să intre în vigoare de la 1 aprilie.

În acest sens, Ciolacu se arată bucuros de faptul că premierul țării a fost de acord cu demersul PSD. El a adăugat că măsurile anunțate sunt unele corecte, însă este nevoie de mai mult pentru ca românii să facă față valului de facturi fără precedent.

Ciolacu a dat exemplu situația din Polonia, care a decis zero tva la gaze și mâncare și totodată a redus și prețul carburanților, pentru a-și proteja cetățenii.

Astfel, „Mă bucur că premierul Ciucă a fost de acord cu demersul PSD și a înțeles necesitatea adoptării unor noi măsuri de protejare a românilor în fața efectelor crizei energetice. Măsurile anunțate azi sunt corecte, dar e nevoie de mai mult.

Sunt convins, însă, că putem avea tăria și voința politică de a lua decizii și mai îndrăznețe! Putem reduce TVA-ul  nu doar la energie, ci și la gaze naturale – și nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie.

Acum, nu în aprilie,

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *