Inaugurarea lui Biden: Modul în care amenințările la adresa securității și Covidul au schimbat ceremonia

Președintele ales Joe Biden va fi învestit în funcție miercuri la prânz, printr-o ceremonie în capitala Statelor Unite ale Americii, Washington DC.

În anumite privințe, inaugurarea va fi la fel ca și cele precedente – domnul Biden va depune jurământul de funcție pe treptele Capitoliului și apoi se va îndrepta spre Casa Albă.

Dar, cu evenimentul care se întâmplă la doar două săptămâni după ce susținătorii președintelui Donald Trump au luat cu asalt Capitolul – și venind în mijlocul unei pandemii globale – vor exista o mulțime de diferențe.

Iată o privire aprofundată asupra măsurilor care au fost adoptate pentru a face față îngrijorărilor sporite cu privire la securitate și Covid-19.

Încă se pun întrebări cu privire la modul în care o mulțime a reușit să depășească Capitolul pe 6 ianuarie, provocând victime (cinci persoane decedate), iar FBI a avertizat cu privire la alte proteste armate – deci nu este de mirare că măsurile de securitate au fost mult crescute în ultimele zile.

Inaugurările sunt desemnate drept „Eveniment Național de Securitate Specială”, ceea ce înseamnă că Serviciul Secret al SUA are comanda generală, dar de data aceasta vor fi susținute de un amestec crescut de forțe, inclusiv Departamentul de Poliție Metropolitană DC și Garda Națională.
Gardienii naționali au început să sosească la Capitol săptămâna trecută și în cele din urmă aproximativ 25.000 sunt așteptați să fie implicați în eforturile de securitate. Au fost 8.000 la inaugurarea domnului Trump în 2017.

Pentagonul și-a dat aprobarea pentru ca unele dintre

Articol complet pe Financiarul.ro - Politica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *