Dans diplomatic sau înfruntare? Coreea de Nord și SUA păstrează o linie prudentă

În timp ce multele plângeri din Coreea de Nord cu privire la politicile președintelui SUA, Joe Biden, decise în weekend s-ar putea să pară că provoacă tensiuni, unele semne sugerează că Phenianul nu a exclus diplomația cu noua echipă din Washington.

Puțini observatori se așteaptă să se reia discuțiile în curând – ambele țări sunt mai concentrate pe probleme, inclusiv pandemia de coronavirus și consecințele acesteia – și nu există modalități ușoare de a rezolva cele mai spinoase diferențe.

Dar unii analiști spun că, în ciuda strălucirii sale, Coreea de Nord nu pare să fi închis încă ușa complet administrației Biden.

„Există semne că Washingtonul și Phenianul se află în primele etape prudente ale unui dans diplomatic”, a declarat într-un raport programul 38 North din SUA, care monitorizează Coreea de Nord.

Duminică, Coreea de Nord a lansat o serie de declarații oficiale care aruncă bătăile politicilor și retoricii lui Biden până în momentul în care se află mai multe din aceleași ostilități în stilul Războiului Rece îmbrățișate de președinții americani anteriori și a respins discuțiile despre diplomație ca o încercare de a acoperi acele politici amenințătoare.

Declarațiile au venit după ce vineri, Casa Albă a declarat că oficialii au încheiat o revizuire a politicii în care denuclearizarea completă a Coreei de Nord a rămas obiectivul. Acesta a spus că va explora diplomația în acest scop, dar nu va căuta o afacere cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

În timp ce Coreea de Nord a menționat revizuirea, aceasta nu

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *