Cum influențează trecutul Uniunii Sovietice decizia preşedintelui Vladimir Putin în legătură cu Ucraina?

Criza din Ucraina provocată de comasarea a zeci de mii de trupe rusești în apropierea graniței acesteia ține capul de afiș al presei internaționale.

Însă, experții au analizat ce se află în mintea lui Putin, iar rezultatele arată că gândirea liderului de la Kremlin este influențată decisiv de istoria și geografia Rusiei, ele fiind cheia modului în care se desfășoară criza din Ucraina.

În cadtul unei analizăe apărută în publicația sud-africană Daily Maverick, se analizează ”istoria, geografia și tradițiile politice și sociale care sunt părți integrante ale modului în care liderii statelor se văd pe ei înșiși, precum și traiectoriile lor politice, dar și relațiile cu alte țări”, asta fiind valabilă și la preşedintele Vladimir Putin.

Concret, pentru a exemplifica această gândire a marilor lideri mondiali, sursa citată face referire la o declarație surprinzătoare a lui Vladimir Putin, potrivit căreia el consideră că ”cea mai mare tragedie a secolului al XX-lea nu au fost cele două războaie mondiale, nici genocidul industrializat sau colapsul economic din timpul marii crize globale din anii ’30, ci, mai degrabă, dezintegrarea pașnică a Uniunii Sovietice în 15 națiuni”.

Mai mult, Putin a afirmat în repetate rânduri, că Ucraina, Belarus și Rusia reprezintă un singur popor și ar trebui să fie o singură națiune. Pentru a intra în lumea gândirii preferate și a sistemului de valori a lui Vladimir Putin, New York Times vorbește despre faptul că acesta ține cont de istoria Rusiei.

Organizatoric, liderul de la Kremlin se bazează pe trei idei principale.

În primul rând, ”Rusia

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *