Ce va supraviețui din politica SUA în Orientul Mijlociu sub conducerea lui Joe Biden?

Trump Heights, piața Trump, terminalul de tren Trump: Israelul nu se sfiiește să-l onoreze pe Donald Trump, care este admirat pe scară largă în rândul israelienilor pentru sprijinul său ferm al țării lor.

Dar în teritoriile palestiniene, niciun președinte american nu a fost înjurat în mod deschis la fel de mult ca Trump, sau descris în termeni atât de măgulitori în portrete și efigii de pe Fâșia Gaza și Cisiordania ocupată.

În patru ani, Trump a răsturnat decenii de politică americană în Orientul Mijlociu. Joe Biden va dori să anuleze multe dintre aceste schimbări în timpul președinției sale, dar libertatea sa de manevră va fi limitată.

La audierea de confirmare a Senatului de marți, alegerea lui Biden pentru secretarul de stat, Antony Blinken, a semnalat că, combaterea Iranului va fi esențială pentru agenda Biden din Orientul Mijlociu.

Însă Blinken a spus că Statele Unite se află „la o distanță lungă” de la aderarea la pactul din 2015 cu Iranul – restrângerea programului nuclear de la Teheran – la care SUA a renunțat în vremea lui Trump.

Joe Biden și echipa sa au spus că vor restabili legăturile cu palestinienii îndepărtați de Trump, vor relua ajutorul și vor respinge acțiunile unilaterale, cum ar fi construirea așezărilor israeliene pe teritoriul ocupat.

Dar Blinken a spus că ambasada SUA în Israel va rămâne la Ierusalim, pe care Trump a recunoscut-o drept capitală a Israelului.
Patru acorduri diplomatice încheiate de Trump între Israel și statele arabe sunt, de asemenea, susceptibile să rămână

Articol complet pe Financiarul.ro - Politica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *