Administrația Joe Biden numește sancțiunile Chinei împotriva oficialilor lui Donald Trump „neproductive și cinice”

Măsura Chinei de a sancționa foști oficiali ai administrației Trump a fost „neproductivă și cinică”, a declarat miercuri o purtătoare de cuvânt a Consiliului de Securitate Națională al președintelui Joe Biden, care a cerut americanilor din ambele părți să condamne acțiunea.

Biden a depus jurământul în funcția de președinte, miercuri, când și China a anunțat sancțiuni împotriva secretarului de stat care a „mințit și înșelat”, Mike Pompeo și a altor 27 de înalți oficiali ai fostului președinte Donald Trump, o repulsie izbitoare a relației sale cu Washington sub conducerea lui Trump.

Ministerul de externe al Chinei a declarat că Pompeo și ceilalți au „planificat, promovat și executat” mișcări care au interferat în afacerile sale interne. A interzis foștilor oficiali și membrii apropiați ai familiei să intre în China și a restricționat companiile asociate acestora să facă afaceri în țară.

„Impunerea acestor sancțiuni în Ziua Inaugurării este, aparent, o încercare de a juca la diviziuni partizane”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Consiliului Național de Securitate al Biden, Emily Horne, într-o declarație adresată Reuters.

„Americanii ar trebui să critice această mișcare neproductivă și cinică. Președintele Biden așteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu liderii ambelor părți pentru a face America să depășească China ”, a spus Horne.

Pompeo, care a declanșat o serie de măsuri împotriva Chinei în ultimele săptămâni de mandat, a declarat marți că China a comis „genocid și crime împotriva umanității” împotriva uigurilor (poporul turcic care triește în mare parte pe teritoriul Chinei, în provincia Xinjiang, numită

Articol complet pe Financiarul.ro - Politica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *