Sfaturi de baza pentru diversificarea alimentației la bebeluși

De obicei, diversificarea alimentației la sugari începe după vârsta de 6 luni, odată cu apariția primilor dințișori și a mișcărilor masticatorii.

Cu toate acestea, ritmul de creștere al bebelușilor variază de la un copil la altul, așa că mama trebuie să fie atentă la schimbările fizice și comportamentale ale bebelușului pentru a realiza când este momentul potrivit pentru diversificarea dietei.

Bebelușul între 3-5 luni

La această vârstă, bebelușul are o creștere mai rapidă și simte nevoia să mănânce mai mult. Este posibil să se trezească mai des noaptea din cauza senzației de foame. În această perioadă, proaspăta mămică îl va hrăni natural sau dacă micuțul are intoleranță la lactoză, se poate folosi o formulă de lapte praf adecvată vârstei.

Când e  timpul diversificării?

În primul rând, mama trebuie să fie atentă la anumite semnale, precum:

bebelușul își poate ține capul sus fără ajutorul mamei; poate stă în funduleț fără a avea nevoie de sprijin; greutatea corporală a bebelușului s-a dublat; îi ies primii dinți de lapte; așteaptă cu nerăbdare mâncarea solidă și apucă diverse alimente, având tendința să le ducă la gură; este capabil să țînă mâncarea în gură și să o mestece puțin timp, înainte de a o scoate.

Odată descoperite aceste semnale, bebelușul poate fi hrănit și cu alte alimente. Însă este recomandat că diversificarea să fie treptată, mai întâi alimente semisolide, sucuri de fructe și, în final, alimente solide.

Bebelușul între 6-9 luni

La această vârstă se poate diversifica treptat dietă

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *