Preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat din Rusia a ieșit în spațiul public și i-a răspuns lui Bogdan Aurescu

Recent, Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a numit activitățile militare rusești din aproapierea Mării Negre ca fiind „desfăşurări ameninţătoare”. La auzul acestor afirmații, Rusia are o reacție neașteptată. Astfel că preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat din Rusia a ieșit în spațiul public și i-a răspuns lui Bogdan Aurescu.

În replică, Andrei Kartapolov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a reacţionat la o declaraţie făcută cu de ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Marți, Bogdan Aurescu a vorbit public despre „desfăşurările ameninţătoare de forţe ruseşti  în proximitatea Ucrainei şi la Marea Neagră” și despre activitatea intensă a statelor membre NATO în regiunea respective. Acesta a enumerat și anumite țări care nu sunt riverane Mării Negre, potrivitTASS şi Interfax.

Răspunsul lui Andrei Kartapolov

Miercuri,Andrei Kartapoliv a oferit un răspuns acestor afirmații.

Astfel, „Zeci de nave de război ale unor ţări membre ale NATO au fost prezente numai în decursul acestui an în Marea Neagră”, a afirmat Andrei Kartapolov, explicând că majoritatea acestor nave aparţin unor state membre NATO, care nu sunt riverane Mării Negre.

În plus,„Examinând cu atenţie declaraţiile ministrului român de externe, ne-am dori ca SUA şi aliaţii lor să dea curs celor afirmate de Bogdan Aurescu despre prezenţa în Marea Neagră a navelor unor state care nu sunt riverane, având în vedere că însuşi şeful MAE român spune că nu trebuie «să permitem unor actori terţi să folosească Marea Neagră drept instrument de influenţă şi destabilizare»”, a

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *