Dormitorul Feng Shui: secrete pentru crearea unui spatiu armonios si romantic

Un dormitor este atat de important intr-o locuinta, incat oamenii se gandesc de doua ori inainte de a-l decora, avand in vedere ca petrec in el cel mai mult timp. O varianta recomandata pentru a beneficia de un somn odihnitor si de o atmosfera benefica este apelarea la Feng Shui, un ansamblu de principii de geomantie care considera ca formele si mediul ambiant pot influenta foarte mult starea, comportamentul si sanatatea unei persoane.

 

Ce usi de interior se aleg

Specialistii Feng Shui spun ca intr-un dormitor se intersecteaza trei tipuri de energie: Yin, Yang si Chi, asa ca este importanta echilibrarea acestora. Pozitia patului si a decoratiunilor, culorile, lumina, plantele sau chiar si in ceea ce priveste domeniul usi interior – sunt esentiale in crearea unei atmosfere placute, cu energie buna.

Un principiu de baza Feng Shui spune ca un dormitor nu va avea niciodata mai mult de o usa. Potrivit artei chinezesti, acest fapt favorizeaza circulatia energiilor si induce o stare de siguranta. Daca, totusi, spatiul dispune de doua usi interioare, una dintre acestea sa fie mereu inchisa si mascata in perete.

Spatiul va fi scutit de obiecte inghesuite sau fara utilitate si va trebui sa beneficieze de multa lumina naturala, deci ferestrele vor fi mari si neacoperite, in cea mai mare parte a timpului.

 

Cum se asaza mobilierul si decoratiunile

In ceea ce priveste mobilierul, acesta va avea anumite caracteristici. Patul, care nu trebuie sa aiba margini ascutite ci rotunjite,  va fi asezat departe

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *