Cum se va extinde în Europ, Inteligența Artificială?

Inteligenţa Artificială este competiție ce reprezintă unul dintre principalii piloni de dezvoltare ai umanității. Modul în care aceasta evoluează o să fie definitoriu pentru modelul de viață pe care o să îl avem în viitorul apropiat.

Însă, ce se va întâmpla cu această industrie în contextul în care fiecare mare actor economic vrea să manipuleze tehnologia pentru propriul său interes?

În luna martie, fostul CEO al Google, Eric Schmidt, acorda un interviu pentru Politico unde trasa, foarte succint, problemele pe care le are în prezent Uniunea Europeană. Acesta este unul dintre cei mai importanți miliardari ai lumii, dar și directorul Comisiei Naționale de Securitate pentru Inteligență Artificială din Statele Unite ale Americii.

Schmidt a pus accent pe faptul că U.E. nu este un jucător atât de mare în domeniul A.I. pentru a intra într-o competiție cu SUA și China. Blocul se confruntă cu probleme majore atunci când vine vorba despre inovație și mai ales infrastructură digitală.

Aceste semnale de distanțare cu privire la unitatea politicilor în domeniul digital și tehnologic sunt din ce în ce mai evidente. Aici nu este vorba doar despre protecția datelor cu caracter personal, care mai mult a ajuns să fie o chestiune enervantă pe care o „semnezi” de fiecare dată când intri pe un site, ci despre modul în care este concepută o viziune despre viitor și cum este integrată Inteligența Artificială în ea.

China, SUA și UE – fiecare cu modelul său

Până acum, existau două modele principale când venea vorba

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *