Cum să conduceți o bicicletă electrică în siguranță

Fiecare biciclist ar trebui să fie atent la fluxul de trafic, dar acest lucru este și mai critic pe o bicicletă electrică. Este posibil ca șoferii să nu se aștepte ca un biciclist să atingă 30 km/h pe șosea, iar această deconectare poate duce la scenarii potențial periculoase.

Aveți grijă în trafic

Pe măsură ce bicicletele electrice devin din ce în ce mai populare, este posibil ca ceilalți participanți la trafic să fie nevoiți să își recalibreze așteptările pentru a menține o interacțiune sigură cu acest nou tip de bicicletă. Acest lucru înseamnă nu doar să vă gândiți la ceea ce faceți pe bicicletă, ci și la modul în care vă percep șoferii.

Faceți-vă remarcat

O parte din problema cu traficul este că șoferii nu știu cum să se uite la bicicletele care trec în viteză cu 200 de wați în plus de putere în spate. Pentru a vă asigura că sunteți văzut, specialiștii vă recomandă să vă echipați bicicleta electrică cu lumini și un clopoțel. Și nu este vorba doar de șoferi – s-ar putea să fiți prea rapid pentru pietoni sau alți bicicliști care nu vă vor auzi venind fără un avertisment politicos.

Verificați-vă viteza

Cea mai mare greșeală pe care vedem că o fac noii bicicliști de bicicletă electrică este să opteze pentru cea mai rapidă setare de asistență chiar de la început. Oricine ar fi entuziasmat să vadă ce poate face noul lor set de roți, dar specialiștii recomandă ca aceștia să își facă

Articol complet pe Financiarul.ro - Timp Liber - Lifestyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *