Site icon FIN

Cele mai ușor de preparat cocktailuri: 9 exemple

Cocktailurile sunt băuturi creative, ideale pentru petreceri, întâlniri cu prietenii sau zile de vară. Diversitatea rețetelor de cocktail corespunde diversității de gusturi. Unora le plac băuturile dulci, slab alcoolizate, altora cele mai tari, cu gust mai sec sau amărui. Unii preferă gustul de fructe, în timp ce alții apreciază gustul de cola sau de băuturi tari. Anumite rețete de cocktail sunt complexe și necesită priceperea unui profesionist, dar există și cocktailuri pe care oricine le poate prepara. Cocktailurile cele mai ușor de făcut sunt gustoase și răcoritoare. În plus, le poți prepara acasă, dacă ai câteva unelte de bază și ingredientele potrivite.

 

1. Mojito

 

Mojito este un cocktail răcoritor, perfect pentru zilele calde de vară. Ai nevoie de rom alb de pe frinks.ro, suc de limetă, mentă și apă carbogazoasă. Amestecă-le, adaugă gheață și bucură-te de o băutură pe cinste.

 

2. Tom Collins

 

Experiența îți demonstrează că cele mai simple rețete sunt și cele mai bune. Ginul este baza acestui cocktail elegant. Mai adaugi suc de lămâie, sirop dulce, apă minerală, amesteci și îl torni în pahar. Decorezi cu o felie de lămâie și îl poți bea.

 

3. Sex on the beach

 

Pasionații de băuturi dulci și fructate apreciază acest cocktail bogat în arome de portocală, piersică și merișoare. Prepararea sa este foarte ușoară: pregătești două pahare umplându-le cu gheață, amesteci într-o cană mare sucurile de fructe și vodka, apoi toarnă-le în pahare. Decorează cu felii de portocală și cireșe și savurează cocktailul.

 

Articol complet pe Financiarul.ro - Timp Liber - Lifestyle