Ce valorează mai mult: succesul sau fericirea?

,,Fericirea poate exista doar în acceptare.” (G. Orwell)

Studiile realizate în domeniul fericirii arată că în procent de 40% din fericirea resimțită de noi, stă în puterea noastră de a o controla. Fericirea este adesea subiectivă și dificil de măsurat. Succesul este măsurat prin raportare la factori externi sau în comparație cu alte persoane. Fericirea este un atribut individual, în timp ce succesul poate fi atribuit unui individ sau unui grup. Fericirea este un scop spre care multe persoane aspiră. Oamenii, în general au o dorință puternică de a avea succes în viață și mulți tind să creadă că prin acest succes vor fi automat mai fericiți.

Este important să reținem că fericirea este o stare mentală, și nu o destinație. Se știe faptul că fericirea nu este o stare statică pentru că și cei mai fericiți oameni, au uneori momente de tristețe. A defini ce este fericirea este o sarcină dificilă întrucât fiecare o percepe într-un mod diferit. Unele persoane își găsesc fericirea în lucruri simple, cum ar fi: o zi petrecută în parc sau un eveniment fericit. Alte persoane găsesc fericirea ca fiind o stare de spirit. Studiile în psihologia pozitivă definesc persoana fericită ca pe cineva care experimentează frecvent emoții pozitive, cum ar fi: interesul, entuziasmul sau mândria, și rar trăiesc emoții negative cum ar fi: tristețea sau anxietatea.

Fericirea are legătură și cu gradul de satisfacție în viață, aprecierea vieții și cu momentele de plăcere. Fericirea este conectată cu experiențe emoționale pozitive. S.Covey afirmă

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *