Ce spune Violeta Alexandru despre talonul mov în format electronic?

Violeta Alexandru a spus recent că a avut o discuție cu președintele Casei Naționale de Pensii Publice despre aplicarea Legii nr. 270/2021 privind accesul la talonul mov de pensii în format electronic.

În acest sens, Violeta Alexandru susține ferm că în țara noastră, dincolo de lupta pentru a avea proiectul adoptat, este important să se aplice legile întrucât „aplicarea e cheia” în România.

Deși nu mai este în minister pentru a verifica direct care sunt disfuncționalitățile în aplicare legii, aceasta apelează periodic la pârghia conferită de statutul de deputat.

În opinia sa, „I-aș spune oricui face management în sistemul public să învețe din eficiența muncii în privat. De pildă, trebuie verificat periodic, după o decizie, că acea decizie se aplică și în practică.

Asta am făcut mereu, asta am făcut și în 2020. De aceea se făcea treabă. Întotdeauna verifici periodic. Dacă nu e bine, lupți să fie, să îndrepți, să corectezi.

L-am întrebat pe președintele Casei Naționale de Pensii Publice despre aplicarea Legii nr. 270/2021, cea privind accesul (fără a mai aștepta poștașul) la talonul mov de pensii (pentru cei care primesc pensia în cont) în format electronic.

Am multe semnale de la pensionari, dar vreau să văd și ce evaluare are Casa de Pensii, cea care administrează portalul.

Dincolo de lupta pentru a avea proiectul adoptat, mai important în România mi se pare să se aplice legile. Ar putea să nu mă mai intereseze după ce un proiect al meu devine lege, dar știu bine cum arată lucrurile

Articol complet pe Financiarul.ro - Lifestyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *