Ce s-a întâmplat cu profitul companiilor jocurilor de noroc în pandemie?

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii la nivel mondial din punct de vedere sanitar, dar și economic, iar companiile de pe piaţa jocurilor de noroc şi a pariurilor din România au fost și ele afectate.

În cadrul unei analize, realizată de Termene.ro se arată că profiturilor înregistrate de companiile care activează pe piaţa jocurilor de noroc şi a pariurilor din România.

Astfel, profiturile au scăzut de zece ori, până la valoarea de 187 milioane de lei, în anul 2020, de la peste un miliard de lei, cu un an înainte, precizează specialiştii.

În acelaşi timp, piaţa locală a jocurilor de noroc şi a pariurilor a înregistrat un declin de aproximativ 50%, superior ca pondere chiar şi industriei HoReCa, a cărei diminuare a fost de 30%.

Mai exact, anul 2020 a însemnat, din punct de vedere valoric, o scădere a încasărilor, de la 10 miliarde de lei (valoarea înregistrată la nivelul anului 2019) la 5,13 miliarde lei (valoarea înregistrată la nivelul anului 2020). În anul 2018, veniturile companiilor care activează în acest domeniu au fost de 9,16 miliarde de lei, se mai arată în analiză.

În ceea ce privește motivele care au dus la o astfel de scădere a profiturilor este că majoritatea populației are competențe digitale slabe, iar în cazul lor, opțiunile de pariere on-line puse la dispoziție nu au fost o alegere, susţin specialiştii.

Astfel, „Scăderea veniturilor la aproape 50% din cele aferente anului 2019 este cauzată şi de faptul că la nivelul populaţiei competenţele

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *