6 motive pentru care este bine să le spunem copiilor povești de Crăciun

Sunt puțini oameni care să nu iubească Crăciunul. Fără Crăciun, am fi probabil mai săraci, mai triști și mai puțin dispuși să visăm și să credem în magie. De la cei mai mici până la bunici, Crăciunul aduce tuturor bucurie și este cel mai bun moment pentru a ne reîntregi familia. Însă mai este ceva legat de frumoasa sărbătoare, cu origini mult mai vechi decât credem. Este vorba despre magicele povești de Crăciun, pe care cu toții iubim să le ascultăm. Dar de ce este bine să le citim sau să le spunem celor mici povesti de Craciun? Vom vedea în cele ce urmează 6 motive bune pentru a face asta:

 

Pentru a învăța

Literatura pentru copii este baza învățării încă de la cele mai fragede vârste. Poveștile de Crăciun își aduc partea de magie în această perioadă specială a anului! Ne inspiră acele povești în care personajele (Moș Crăciun, spiriduși, zâne, copii și animale …) trăiesc așteptarea Crăciunului la fel ca noi !!! Poveștile de Crăciun sunt perfecte, pentru a îmbogăți vocabularul, pentru a descoperi universul noilor autori prin această perioadă minunată a anului, bogată în emoții!

De asemenea, poveștile reprezintă o bază esențială pentru învățarea limbii. În general, atunci când un copil citește o carte sau îi este citită o carte, va învăța mult mai ușor limba română, pronunția corectă a cuvintelor, expresii noi și cum să folosească tot ce învață într-o conversație. Și, dacă pe timpul anului unii părinți nu au foarte multe clipe

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *