4 tipuri de ceaiuri cu beneficii pentru organism

Infuziile din plante sau ceaiurile, cum sunt denumite în mod popular deși nu au legătură cu planta de ceai, se folosesc de mii de ani și sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra organismului. Ceaiurile din plante se fac prin infuzarea frunzelor, fructelor, rădăcinilor sau chiar semințelor din anumite plante. Astfel, ceaiurile din plante pot avea diferite culori, gusturi și arome, precum și beneficii pentru sănătate. Din acest articol poți afla care sunt cele mai cunoscute tipuri de ceaiuri cu beneficii pentru organism.

Ceaiul de mușețel

Unul dintre cele mai cunoscute și iubite ceaiuri, infuzia de mușețel se obține prin amestecul florilor de mușețel cu apă fierbinte. Ceaiul de mușețel se poate prepara foarte ușor, din florile proaspete adunate din natură sau din florile uscate care se găsesc la magazinele cu produse naturiste. Acest ceai are efecte calmante și poate fi folosit cu succes de cei care se confruntă cu insomniile. Studiile au arătat că un consum regulat de ceai de mușețel poate să reducă simptomele depresiei și anxietatea. În plus, în cazul persoanelor care se trezesc frecvent în timpul nopții, ceaiul de mușețel poate reduce numărul trezirilor nocturne și îmbunătățește capacitatea de concentrare din timpul zilei. 

Un alt efect important al ceaiului de mușețel este dat de proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatorii, astfel că este potrivit în timpul răcelilor sau în curele de detoxifiere. Datorită efectului antiinflamator, ceaiul de mușețel este recomandat femeilor care se confruntă cu sindrom premenstrual și persoanelor care suferă

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *