Instagram lansează o funcție pentru a bloca discursurile de ură, abuzurile

Instagram-ul Facebook Inc lansează o caracteristică pentru a împiedica utilizatorii să vadă mesaje posibil abuzive, filtrând cuvinte, fraze și emoji ofensatoare în aplicația de partajare a fotografiilor.

Compania a declarat miercuri că, împreună cu opțiunea de filtrare pentru mesaje directe abuzive, va îngreuna și pentru persoanele blocate de utilizatori să le abordeze și să le contacteze prin intermediul conturilor noi.

Instagram a depus eforturile pentru a combate discursurile de ură și abuzurile online pe platforma sa, care este mai populară decât aplicația principală a Facebook în rândul adolescenților și al adulților tineri.

Filtrul, care poate fi activat pe Instagram în setările de confidențialitate, poate fi personalizat de utilizatori pentru a include cuvinte, fraze și emoji-uri pe care doresc să le blocheze sau să evite primirea în solicitările lor de mesaje.
Utilizatorii își pot folosi discreția pentru a raporta, șterge sau deschide mesaje, care vor fi sortate într-un folder de cereri ascunse, a spus Instagram.

Funcția, care se aplică numai cererilor de mesaje directe și nu inbox-ului în sine, va fi lansată în unele țări în următoarele săptămâni, a spus Instagram.

Începând cu câteva săptămâni, toți utilizatorii vor avea, de asemenea, opțiunea extinsă de a bloca în întregime persoanele și să nu le contacteze pe Instagram, după blocarea contului lor.

Citeste continuarea pe: Instagram lansează o funcție pentru a bloca discursurile de ură, abuzurile

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *