Facebook nu intenționează să-i anunțe pe utilizatorii afectați de scurgerile de date

Facebook Inc nu a notificat cei peste 530 de milioane de utilizatori ale căror detalii au fost obținute prin utilizarea abuzivă a unei funcții înainte de 2019 și recent făcute publice într-o bază de date și nu are în prezent planuri să facă acest lucru, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Business Insider a raportat săptămâna trecută că numerele de telefon și alte detalii din profilurile utilizatorilor erau disponibile într-o bază de date publică. Facebook a declarat într-o postare pe blog că „actorii rău intenționați” obținuseră datele înainte de septembrie 2019 prin „răzuirea” profilurilor folosind o vulnerabilitate în instrumentul platformei pentru sincronizarea contactelor.

Purtătorul de cuvânt al Facebook a declarat că, compania de socializare nu este încrezătoare că are o vizibilitate deplină asupra utilizatorilor care ar trebui să fie notificați. El a spus că a luat în considerare, de asemenea, faptul că utilizatorii nu au putut rezolva problema și că datele sunt disponibile publicului pentru a decide să nu notifice utilizatorii. Facebook a declarat că a blocat gaura după ce a identificat problema, la momentul respectiv.

Informațiile scrise nu includeau informații financiare, informații despre sănătate sau parole, a spus Facebook. Cu toate acestea, datele colectate ar putea oferi informații valoroase pentru hacks sau alte abuzuri.

Facebook, care a fost mult timp sub control cu ​​privire la modul în care gestionează confidențialitatea utilizatorilor, în 2019 a ajuns la o soluție de referință cu Comisia Federală pentru Comerț din SUA cu privire la investigațiile sale privind acuzațiile pe

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *